Rezervovat
V Bulldog steakhouse nabízíme jedinečnou možnost odnést si sebou láhev svého oblíbeného vína za zvýhodněnou
cenu.
Proč tedy jít domů s prázdnou.
Země původu: IT
Vinařství: Demarie
Apelace: Barolo DOCG
Oblast původu: Roero, Piemont
Složení: 100% Nebbiolo
Vůně: intenzivní, mimořádně komplexní s výraznými tóny fialek a vanilky
Chuť: široká, teplá a něžná, dlouho přetrvávající, plné tělo
Barva: granátově červená s oranžovými odlesky
Objem: 0.75 l
Obsah alkoholu: 14,5% obj.
890 Konzumace v restauraci
790 Pouze s sebou
Barolo bylo mnohokrát označeno za krále vín. Víno vznešené a všeobecně známé nejen v Itálii, ale po celém světě pro svou jednoduchost, bohatost vůni a chutí. Označení Barolo DOCG mohou získat pouze nejlepší červená vína vyrobená z hroznů odrůdy Nebbiolo vypěstovaných v katastru stejnojmenné obce. Červené víno granátové barvy. U starších ročníků probleskují oranžové odstíny. Vůně je intenzivní, mimořádně komplexní s jasnými tóny fialek a vanilky. Chuť je široká, teplá a něžná, dlouho přetrvávající, s plným tělem. Po dlouhé maceraci na slupkách následuje fermentace v nerezových tancích. Víno vyzrává v dubových slavonských sudech po dobu 24 měsíců. Doporučení pro servírování: teplota 18-20° C, dekantace Párování s pokrmy: sýry, červená masa, zvěřina
Země původu: IT
Vinařství:Vinařství: La Ciarliana
Apelace: Rosso di Montepulciano DOC
Oblast původu: Toskánsko
Složení: Sangiovese, s malým podílem odrůd Canailo a Merlot
Vůně: třešně, červené plody
Chuť: živá, úchvatná, podmanivá
Barva: rubínově červená
Objem: 0.75 l
Obsah alkoholu: 14,0% obj.
380 Konzumace v restauraci
280 Pouze s sebou
Toskánské červené víno Rosso di Montepulciano DOC z odrůdy Sangiovese (Prugnolo Gentile) s malým podílem odrůd Canailo a Merlot. Živé víno s úchvatnou a podmanivou chutí. Připravené k pití. Hrozny pro výrobu červeného vína Rosso di Montepulciano zrají na vinicích v lokalitě La Ciarliana v katastru města Montepulciano v Toskánsku. Ruční sběr hroznů probíhá na přelom září a října. Následuje fermentace za řízené teploty, která trvá 10 - 15 dnů. Víno vyzrává v dubových sudech po dobu 6 - 12 měsíců. Další 4 měsíce odpočívá v láhvi. Doporučení pro servírování: teplota 18-20° C Párování s pokrmy: předkrmy, bílá masa, čerstvé sýry, ryby.
Země původu: IT
Vinařství:Vinařství: La Ciarliana
Apelace: Vino Nobile di Montepulciano DOCG
Oblast původu: Toskánsko
Složení: Sangiovese, s malým podílem odrůdy Mammolo
Vůně: višně, červené plody
Chuť: čistá a autentická
Barva: rubínově červená
Objem: 0.75 l
Obsah alkoholu: 14% obj.
680 Konzumace v restauraci
580 Pouze s sebou
Slavné toskánské víno Vino Nobile di Montepulciano DOCG z odrůdy Sangiovese a malým podílem odrůdy Mammolo. Víno čisté a autentické z mimořádných ročníků 2016 a 1012. Hrozny zrají na vinicích v lokalitách La Ciarliana a Ascianello v katastru toskánského města Montepulciano. Sběr hroznů výhradně ruční obvykle probíhá na přelomu měsíců září a října. Fermentace za řízené teploty trvá 20 - 25 dnů. Víno vyzrává v dubových slavonských sudech a francouzských sudech barrique po dobu 24 měsíců. Další 6 měsíců odpočívá v láhvi. Více o Vino Nobile di Montepulciano DOCG: https://www.italvino.cz/blog/vino-nobile/. Doporučení pro servírování: teplota 18-20° C, dekantace Párování s pokrmy: červená masa, zvěřina, vyzrálé sýry Alk. 15% obj. (ročník 2016), alk. 14% obj. (ročník 2012) Objem: 750 ml
Země původu: IT
Vinařství: La Ciarliana
Apelace: Vino Nobile di Montepulciano DOCG
Oblast původu: Toskánsko
Složení: Sangiovese, s malým podílem odrůdy Mammolo
Vůně: višně, červené plody
Chuť: čistá a autentická
Barva: rubínově červená
Objem: 0.75 l
Obsah alkoholu: 15% obj.
630 Konzumace v restauraci
530Pouze s sebou
Slavné toskánské víno Vino Nobile di Montepulciano DOCG z odrůdy Sangiovese a malým podílem odrůdy Mammolo. Víno čisté a autentické z mimořádných ročníků 2016 a 1012. Hrozny zrají na vinicích v lokalitách La Ciarliana a Ascianello v katastru toskánského města Montepulciano. Sběr hroznů výhradně ruční obvykle probíhá na přelomu měsíců září a října. Fermentace za řízené teploty trvá 20 - 25 dnů. Víno vyzrává v dubových slavonských sudech a francouzských sudech barrique po dobu 24 měsíců. Další 6 měsíců odpočívá v láhvi. Více o Vino Nobile di Montepulciano DOCG: https://www.italvino.cz/blog/vino-nobile/. Doporučení pro servírování: teplota 18-20° C, dekantace Párování s pokrmy: červená masa, zvěřina, vyzrálé sýry
Země původu: IT
Vinařství: Petra
Apelace: Toscana IGT
Oblast původu: Toskánsko
Složení: Merlot, Syrah, Sangiovese, Petit Verdot
Vůně: květiny, tmavé ovoce, balzámové a minerální tóny
Chuť: delikátní a plná, jemné a hedvábné třísloviny
Objem: 0.75 l
Obsah alkoholu: 13,5% obj.
480Konzumace v restauraci
360 Pouze s sebou
Víno Zingari, zářivé a dynamické, se zrodilo jako experiment, aby se vyzkoušelo spojení odrůd Syrah, Merlot, Sangiovese a Petit Verdot. Víno má původ u starého pramenu, u kterého se osvěžovali poutníci a kočovníci při své cestě po Via Aurelia, staré románské cestě vedoucí z Říma do Pisy. Odtud také víno získalo své jméno Zingari, tedy Cikáni. Umělecky ztvárněná etiketa zobrazuje vinici jako kruh a barevné odstíny symbolizují jednotlivé odrůdy. Velmi koncentrovaná rubínová barva navozuje středomořské aromatické tóny tohoto vína. Proud černých třešní, černého rybízu a ostružin činí toto červené víno opulentním a svůdným. Akcenty čerstvé zeminy, tymiánu a rozmarýnu dodávají vínu hloubku. Jemné a plné na patře a svěží chuť s dobrou kyselinou a strukturou s tóny minerálními a balzámovými, činí toto víno zajímavým a příjemným. Víno zraje po dobu 1 roku v dubových sudech, z nichž část je typu barrique. Poté odpočívá další minimálně 3 měsíce na lahvi. Zingari Rosso 2018 získalo vysoké ohodnocení od renomovaného degustátora Jamese Sucklinga (jamessuckling.com): 92/100. Červené víno Zingari, ročník 2017 byl časopisem Wine Spectator zařazen do TOP 100 pro rok 2019 jako 29. nejlepší víno na světě.
Země původu: IT
Vinařství: Petra
Apelace: Toscana IGT
Oblast původu: Toskánsko
Složení: Merlot, Cabernet Sauvignon, Sangiovese
Vůně: višně, borůvky, fialky, středomořské keře, mineralita
Chuť: svěží, lahodná, ovocná, delikátní s jemnými tříslovinami
Barva: zářivá rubínově červená
Objem: 0.75 l
Obsah alkoholu: 14,0% obj.
480 Konzumace v restauraci
380 Pouze s sebou
Víno Hebo je pojmenováno podle názvu starodávné etruské osady a je připomínkou historických kořenů města Suvereto. Je vyrobeno z klasických odrůd Cabernet Sauvignon, Merlot a Sangiovese, odrůd, které v roce 1805 do této oblasti přinesla Elisa Bonaparte Baciocchi, princezna Piombinská a osvícená milovnice vína. Rubínová barva je zářivá. Vůně zpočátku připomíná svěží tóny višní, fialek, borůvek, později se mění na svůdné prvky minerální a doplněné náznakem středomořských keřů. Na patře je víno strukturované a zároveň svěží, lahodné. Závěr příjemně ovocný, delikátní, lahodný, s jemnými tříslovinami. Víno zraje po dobu 1 roku v dubových slavonských sudech, z nichž malá část je typu barrique. Poté odpočívá dalších 6 měsíců na lahvi. Doporučení pro servírování: teplota 18-20° C
Země původu: IT
Vinařství: Castello Monaci
Vinařská oblast: Apulie
Odrůda:100% Primitivo
Vůně: Borůvky , Blackberry , Ostružinové želé , Skořice , Hřebíček
Chuť: čistá a autentická
Obsah cukru: suché
Objem: 0,75 l
Obsah alkoholu: 14% obj.
390 Konzumace v restauraci
290 Pouze s sebou
Tmavá purpurově červená barva a silné aroma zralého červeného ovoce (švestky a třešně) mísící se s květinovými tóny fialek. Na patře je sametové, teplé, s příjemnými tříslovinami. Dobrá struktura a příjemně přetrvávající chuť s náznaky džemu z červených bobulí a lékořice.
Země původu: BH
Vinařství: Vinarija Čitluk
Druh vína: jednodruhové
Označení vína:
Země původu: Bosna a Hercegovina
Kyseliny: 5,5 g/l (suché)
Objem: 0,75 l
Obsah alkoholu: 12 % obj.
390 Konzumace v restauraci
290 Pouze s sebou
Kvalitní suché víno s tmavě rubínově červenou barvou. Vuně je výrazná a specificky odrůdová s tóny přezrálého červeného ovoce a sušených švěstek a nuancemi tabáku. Otevírá se rychle, chuť je komplexní a čístá s příjemnoým ovocným koncem.
Země původu: IT
Vinařství: Casa Vinicola Botter Carlo
Vinařská oblast: PUGLIA IGT
Odrůda:100% Primitivo
Vůně: vyzrálého ovoce, příjemné, harmonické a sametové chuti, s velmi elegantním a ovocitým dozvukem
Chuť: příjemné, harmonické a sametové chuti, s velmi elegantním a ovocitým dozvukem.
Obsah cukru: suché
Objem: 0.75 l
Obsah alkoholu: 13% obj.
320 Konzumace v restauraci
80 1.5 dcl
220 Pouze s sebou
Suché víno temné, rubínově červené barvy s fialovými odlesky, s intenzivním aroma s podtextem vyzrálého ovoce, příjemné, harmonické a sametové chuti, s velmi elegantním a ovocitým dozvukem.
Země původu: IT
Vinařství: Benazzoli
Apelace:Pinot Grigio dell Venezie DOC
Oblast původu:východní břeh jezera Garda, Benátsko
Složení: 100% Pinot grigio
Vůně: bylinky, luční květy a zelené jablko
Chuť: jemná, plná energie, žluté jablko, šalvěj, citrusy
Objem: 0.75 l
Obsah alkoholu: 13% obj.
320Konzumace v restauraci
80 1.5 dcl
220 Pouze s sebou
Víno Agata připomíná okouzlující dospělou ženu s nádhernou a pozitivní povahou, vzdělanou dámu milující cestování, často o samotě, s batohem plným snů. Víno z odrůdy Pinot Grigio (Pinot Gris neboli Rulandské šedé) slámově žluté barvy se zlatavými odlesky. Ze začátku ucítíte tóny bílého kamene, které se postupně mění v aromatické tóny bylinek, sladkých lučních květů a zeleného jablka. Na patře je delikátní a plné energie, s chutí citrusů, šalvěje a dužiny žlutého jablka. Vinice se nachází na východním břehu jezera Garda, v kopcovitém terénu s převládajícím štěrkovým podložím morénového původu. Sběr hroznů probíhá ručně. Po pečlivém vytřídění jsou hrozny šetrně lisovány a následuje fermentace za řízené teploty. Víno vyzrává na kvasinkách v nerezových tancích.
Země původu: CZ
Vinařství: Prchal
Ročník: 2021
Podoblast: Velkopavlovická
Obec: Šitbořice
Zařazení: pozdní sběr
Zb.cukr g/l: 11,9 (polosuché)
Kyseliny g/l: 7,1
Extrakt g/l: 23,8
Objem láhve: 0,75 l
Obsah alkoholu: 12 % obj.
380 Konzumace v restauraci
280 Pouze s sebou
Víno s jiskrnou, zlatožlutou barvou. Vůně je silná a ušlechtilá, kde nalezneme mohutnou kompozici růže, citrusových plodů, zvláště pomeranče a mandarinky. Chuť je kulatá, plná, s příjemným zbytkem cukru a svěží kyselinou. Dominuje v ní směs zralého tropického ovoce, jemné kořenitosti a medovosti.
Země původu: CZ
Vinařství: Prchal
Ročník: 2021
Podoblast: Mikulovksá
Obec: Mikulov
Zařazení: pozdní sběr
Zb.cukr g/l: 4,7 (suché)
Kyseliny g/l: 7,7
Extrakt g/l:26,3
Objem láhve: 0,75 l
Obsah alkoholu: 12,5 % obj.
360 Konzumace v restauraci
260 Pouze s sebou
Víno se světle zelenkavou barvou a jemnou květinovoovocnou vůní. Chuť je velmi plná, svěží a suchá. Nalezneme v ní směs zralého ovoce, podbarvené tóny citrusů a minerálnosti. V dochuti příjemně pitelné, kořenité s lehkou kyselinou.
Země původu: CZ
Vinařství: Prchal
Ročník: 2021
Podoblast: Mikulovksá
Obec: Mikulov
Zařazení: pozdní sběr
Zb.cukr g/l: 12,9 (polosuché)
Kyseliny g/l: 7,7
Extrakt g/l: 23,6
Objem láhve: 0,75 l
Obsah alkoholu: 13 % obj.
380 Konzumace v restauraci
280 Pouze s sebou
Excelentní víno světle žlutozelené barvy. Vyniká velmi intenzivní ušlechtilou vůní připomínající směs tropického ovoce a bílé čokolády. Výraznou ovocnou složku nalezneme i v chuti. Nádherně se zde doplňuje směs zralých citrusů a čerstvě utrženého hroznu. V dochuti je podmanivě nasládlé.
Země původu: CZ
Vinařství: Prchal
Ročník: 2021
Podoblast: Velkopavlovická
Obec: Nikolčice
Zařazení: pozdní sběr
Zb.cukr g/l: 6,6 (suché)
Kyseliny g/l: 7,2
Extrakt g/l: 24,7
Objem láhve: 0,75 l
Obsah alkoholu:11,5 % obj.
360 Konzumace v restauraci
260 Pouze s sebou
Víno má světle žlutozelenou barvu. V intenzivní a velmi příjemné vůni nalezneme čisté ovocné aroma s dominantním prvkem citrusových plodů a meruněk. Chuť nezaostává za vůní, nalezneme v ní širokou škálu chutí zralého tropického ovoce a rozinek. Víno je jemné s harmonickým poměrem cukrů a kyselin .
Země původu: CZ
Vinařství: Prchal
Ročník: 2020
Podoblast: Velkopavlovická
Obec: Šitbořice
Zařazení: pozdní sběr
Zb.cukr g/l: 3 (suché)
Kyseliny g/l: 6,4
Extrakt g/l: 23,6
Objem láhve: 0,75 l
Obsah alkoholu: 12 % obj.
360 Konzumace v restauraci
260 Pouze s sebou
Víno se světle žlutozelenou barvou a ovocnou vůní, ve které dominuje směs černého rybízu a minerality. Chuť je suchá, svěží a šťavnatá. Ovoce, které jsme cítili ve vůni, plně přechází do chuťové složky.
Země původu: IT
Vinařství: OnePiò
Apelace: Lugana DOC
Složení: 100% Turbiana di Lugana
Vůně: citrusy, mandle, čerstvý ananas
Chuť: jemná, harmonická, plná a vyvážená
Objem: 0.75 l
Obsah alkoholu: 13% obj.
360Konzumace v restauraci
90 1.5 dcl
300 Pouze s sebou
Jemné, harmonické, plné a vyvážené víno slámově žluté barvy. V nose zaujme širokou a aromatickou vůní, která připomíná citrusy a mandle a kde lze rozpoznat též dotek čerstvého ananasu. Hodnocení dle jamessuckling.com 92/100. Hrozny jsou sbírány ručně. Následuje zchlazení hroznů. Poté jsou hrozny omyty vodou ošetřenou ozonem. Poté jsou hrozny rozděleny do dvou částí. První část se v souladu s tradicí maceruje v kontaktu se slupkami po dobu 1 dne, aby bylo možno získat maximální extrakt. Druhá část je zpracována moderním způsobem. Víno vyzrává 6 měsíců v nerezových tancích a vyzrává další 1 měsíc v lahvi.
Označení vín
DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita) je nejvyšší označení kvality v italském vinařství, které zaručuje, že víno pochází z určitého geografického oblasti a že splňuje přesné požadavky na výrobu, jako jsou např. stanovené odrůdy hroznů, maximální výnos atd. DOCG označení se uděluje pouze vybraným vínům a zajišťuje, že jsou vysoké kvality.
IGT (Indicazione Geografica Tipica) je italské označení kvality vín, které označuje, že víno pochází z určité geografické oblasti a že se vyznačuje typickými vlastnostmi tohoto regionu. Tyto požadavky na výrobu vín jsou méně přísné než u DOCG a umožňují vinařům více experimentovat s odrůdami hroznů a způsoby výroby. IGT také zahrnuje vína, která jsou vyrobená z odrůd hroznů, které nejsou tradiční pro danou oblast.
DOC znamená "Denominazione di Origine Controllata", což v překladu znamená "Kontrolovaná oblast původu". Jde o italský systém kvality, který určuje pravidla pro výrobu vín v dané oblasti, aby se zajistilo, že vína odpovídají určité kvalitě a typickým vlastnostem dané oblasti.
Pozdní sběr u českých vín znamená, že ovoce je sklízeno později ve vinobraní sezóně, což vede k vyššímu obsahu cukru a koncentraci aroma v hroznech. Tyto vína bývají sladší a bohatší na chuť a aroma než vína ze základního sběru.
DAC (Districtus Austriae Controllatus) je označení kvality pro rakouská vína. Je to certifikační systém, který definuje pravidla pro výrobu vína v různých oblastech Rakouska a zajišťuje, že vína s tímto označením splňují určité standardy kvality a typické charakteristiky daného oblasti. Tyto standardy zahrnují určité požadavky na odrůdy hroznů, vinifikační postupy a minimální hodnoty alkoholu a kyselin.
Spätlese je německý termín, který se používá pro označení vín, která jsou vyrobená z hroznů, které byly sklizeny později než běžně. Tyto hrozny jsou obvykle vyzrálejší a obsahují vyšší hladinu cukru, což má za následek víno s vyšší sladkostí a vyšším alkoholem. Česky se tento termín dá přeložit jako "pozdní sklizeň".